– Fødselsdagen i børnehaven

At holde fødselsdag er noget ganske særligt, både for fødselaren, men også for resten af gruppen. Den dag ved barnet, at flaget, som er sat uden for døren, ”står der for min skyld”. De andre børn ved det også.

Selve fødselsdagen bliver fejret klokken 14:00. Da er et lille bord blevet pyntet med lys, blomster og krystaller og en gave er gemt under lige så mange silketørklæder, som man fylder år. Der er blevet lavet en guldkrone med lige så mange takker som man flyder år. Fødselsdagskappen og den særlige guldstol er der også.

Der er mange små traditioner omkring fødselsdagen, men det skal nævnes, at der bliver fortalt et særligt fødselsdagseventyr, som handler om barnets liv fra det endnu var oppe i himlen med sin skytsengel. Om hvordan dets moder bærer det under sit hjerte i mange, mange dage. Om hvordan det netop for måske 4 år siden lå i den fine vugge, og mor og far stod rundt omkring og var så glade, og om hvordan det voksede op.

Til sidst tændes et lys, som vandrer fra hånd til hånd, mens vi synger for barnet. Nu får barnet lov til at løfte alle silkeslørene og finde sin fødselsdagsgave, som er lavet af en af medarbejderne. Det kan være et strikket dyr, en syet stådukke eller lignende.

Som dessert deler fødselsdagsbarnet den medbragte kage eller frugt ud. Der uddeles ikke slik og is i børnehaven, og alle kager, frugt mm. skal være lavet biodynamiske eller økologiske råvarer.

Forældrene deltager i fødselsdagen og ankommer lidt før kl 14