– Legetøj og materialer

Da det er vores mål at fremme barnets legeudvikling, kreativitet og fantasi, er legetøjet så ufærdigt som muligt. Derigennem får barnet mulighed for selv, i fantasien, at skabe det som ”mangler”.

Dukkerne har kun antydning af øjne og mund, købmandsvarerne er kogler, kastanjer, valnøddeskaller, sten osv., sværdet er en pind fra skoven, skjoldet lavet af pap, kapper i alle regnbuens farver hænger parat til at kunne være katte, mus, riddere, løver osv. i. Desuden findes en stor mængde store og små stoffer, som bruges til at bygge huse, slotte, biler osv. med.

Enkeltheden er netop det, der giver mangfoldigheden og lader barnet være i frihed i processen.

Når vi i Steinerbørnehaven vælger at alt legetøj er lavet af såkaldt ”ægte materialer”, såsom silke-, uld- og bomuldsstoffer, porcelæn, metal og træ, skyldes det, at vi herigennem ønsker at nære barnets sanser bedst muligt i den tidlige alder. Både mht. berøring, men også mht. at der er overensstemmelse mellem størrelse, vægt og indhold.

Så hvis en bil måler 50 cm, kan det ikke nytte noget, at den kun vejer som et æble, fordi den er hul og lavet af plastik.